Gata cu soarele: ANM a emis cod galben de vijelii şi informare meteo de vreme rea

Gata cu soarele: ANM a emis cod galben de vijelii şi informare meteo de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de vreme rea valabilă pentru toată țara și o atenționare de tip cod galben de vijelii pentru mai multe județe din vest.

Astfel, informarea meteorologică intră în vigoare miercuri la ora 16:00 și expiră vineri la ora 21:00.  

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Se anunță averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

ADVERTISING

Codul galben de vijelii intră în vigoare tot miercuri la ora 16:00 și expiră joi la ora 10:00.  Sunt vizate județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți și Dolj.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp. 

harta
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Cum va fi vremea în București

În Capitală, se anunță vijelii în zilele următoare, mai ales în cursul nopților de miercuri spre joi și joi spre vineri. Cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp.

ADVERTISING

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de vineri, cu viteze la rafală de 40…55 km/h.

Temperaturile minime vor fi de 10…12 grade, iar cele maxime de 22…25 de grade.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇