Cum va fi vremea până pe 1 noiembrie: Săptămână de primăvară, weekend cu parfum de iarnă!

Cum va fi vremea până pe 1 noiembrie: Săptămână de primăvară, weekend cu parfum de iarnă!

Pe tot parcursul săptămânii vorbim de o vreme caldă, cu temperaturi mai degrabă primăvăratice. Weekendul următor, în schimb, vine cu temperaturi în scădere, precipitații mai multe, iar la munte va ninge.

Luni, 26 octombrie:

Ultima săptămână din octombrie începe cu temperaturi plăcute la nivelul întregii țări, maximele urmând să atingă valori de 16-18 grade, prin Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea putem urca spre 18 grade.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ploile vor fi prezente în Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, dar și prin zonele montane și Transilvania, cantitățile așteptate urmând să fie în jurul a 15 – 20 l/mp.

Marți, 27 octombrie:

Și ziua de marți rămâne caldă, cu valori de temperatură cuprinse între 16 – 18 grade în cea mai mare parte a țării, iar prin Banat, Crișana, sudul extrem al Olteniei și Munteniei se vor atinge chiar și 20 de grade.

Ploi vor fi doar prin zona Moldovei, dar vorbim de cantități care nu vor trece de un 3 – 5 l/mp.

Miercuri, 28 octombrie:

Nicio schimbare majoră din punct de vedere al temperaturilor maxime, care rămân în jurul a 18 – 20 de grade, cu excepția Transilvaniei și Maramureșului, care nu trec de 14 – 16 grade, dar și a zonelor montane, unde vorbim doar de 10 – 11 grade, cu 6 – 8 grade pe creste. În estul Munteniei, sunt posibile temperaturi de 21 – 22 de grade.

Ploi slabe sunt posibile prin Muntenia, Moldova și Dobrogea.

Joi, 29 octombrie:

Maximele se opresc, în cea mai mare parte a țării, la valori de 16 – 18 grade, cu excepția Transilvaniei, zonelor montane și Maramureșului, unde nu urcă mai mult de 10 – 12 grade (cu 4 – 6 grade pe crestele montane).

Ploi slabe sunt posibile prin Muntenia, estul Moldovei, sudul Dobrogei, Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania.

Vineri, 30 octombrie:

Se răcește prin Crișana, Maramureș, Transilvania, zone unde maximele nu mai trec de 9 – 10, 11 grade, în timp ce în zonele montane vorbim de 6  – grade, iar prin nordul Orientalilor nu mai mult de 2 – 4 grade. În restul țării, maximele urcă și azi spre 17 – 18 grade.

Plouă în bună parte din țară, cu excepția Olteniei, Munteniei și Dobrogei. Cantitățile așteptate sunt la 10 – 15, izolat 20 de l/mp.

Sâmbătă, 31 octombrie:

Răcirea cuprinde toată țara, temperaturile ajungând la valori normale pentru data din calendar, 10 – 12, izolat 14 grade.

În zonele montane vorbim de valori apropiate de pragul de 0 grade sau chiar negative (0 spre –2, –3 grade).

Precipitații avem la nivelul întregii țări, mai importante cantitativ prin zonele montane, Moldova ( 10 – 15 l/mp).

Duminică, 1 noiembrie:

Continuă să se răcească, maximele nu mai trec de 7 – 8 grade în Moldova, Transilvania, Maramureș, iar în restul regiunile urcă spre 10 – 12 grade. Maxime negative în toate zonele montane, de la –0 spre –3, –4 grade.

Precipitații slabe cantitativ prin Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și zonele montane.

Cantitățile totale de precipitații așteptate pentru această săptămână vor ajunge la 10 – 20 l/mp în mare parte din țară, iar prin nordul Munteniei, prin Transilvania, Moldova, zonele montane și Maramureș chiar spre valori de 25 – 30 l/mp.
Se va depune și strat de zăpadă prin zona Meridionalilor (2 – 4 cm), iar prin nordul extrem al Orientalilor chiar spre 10 cm.

Material realizat de Prognoze Meteo:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!