Cod galben de viscol în mai multe județe. Cum va fi vremea la București în weekend

Cod galben de viscol în mai multe județe. Cum va fi vremea la București în weekend

Coada furtunii Isha care a făcut ravagii în Europa a ajuns şi la noi. Meteorologii au emis, vineri, o avertizare de tip cod galben de vânt puternic și viscol, valabilă până sâmbătă seara în mai multe județe. În plus, intensificări ale vântului vor mai fi și în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Avertizarea de cod galben vizează 21 de județe și este valabilă sâmbătă, de la ora 5:00 până la 22:00.

Județele vizate sunt Bihor, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și Arad.

ADVERTISING

În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit, precizează ANM.

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60…80 km/h.

cod-galben-27-ianuarie
Foto: ANM

Cum va fi vremea la Bucureşti

Prognoza specială pentru Capitală emisă până sâmbătă seara anunţă cer variabil vineri, cu probabilitate mai ridicată pentru înnorări și fulguieli în a doua parte a nopții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vântul va sufla moderat la slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de -7...-3 grade.

Sâmbătă cerul va avea înnorări și trecător se vor semnala precipitații mixte, slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi între 4 și 6 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇