Coduri galben și portocaliu de ploi și vânt puternic. La munte va ninge abundent

Coduri galben și portocaliu de ploi și vânt puternic. La munte va ninge abundent

Vremea se răcește și în mai multe zone din țară va ploua, iar vântul va sufla cu putere. La munte va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare în acest sens, dar şi mai multe avertizări de tip cod galben și portocaliu.

Potrivit informării meteo, de azi - ora 10.00 și până mâine la ora 08.00, temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă.

ADVERTISING

În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova, se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Marți, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45…55 km/h.

Primul cod galben este valabil de azi ora 10.00 și până mâine la ora 08.00. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25…30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1.400 metri, va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă azi, între orele 10.00 și 22.00. În zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50…70 l/mp.

image-8
Foto: ANM

O altă atenționare de tip cod galben intră în vigoare mâine la ora 08.00 și este valabilă până la ora 20.00. În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55…65 km/h.

ADVERTISING

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45…55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

image-9
Foto: ANM

Cum va fi vremea în București

Temperatura în Capitală va continua să scadă ușor, dar se va situa în continuare peste normele specifice perioadei.

Cerul va avea înnorări în mare parte din interval și trecător, mai ales spre seară și noaptea, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă de marţi se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 5-7 grade.

Miercuri, procesul de răcire a vremii va continua. Cerul va fi mai mult noros și trecător vor mai fi condiții de ploaie slabă, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇