Nou cod galben de ninsori abundente pentru mai multe județe

Nou cod galben de ninsori abundente pentru mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, un nou cod galben de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului și viscol pentru mai multe județe.

Acesta intră în vigoare sâmbătă dimineață la ora 08:00 și expiră duminică la ora 10.00.

În nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ADVERTISING

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

cod
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Informare meteo de vreme rea în toată țara și cod galben de ninsori până vineri seara

Până vineri seara la ora 18:00 va fi în vigoare și o informare meteo de vreme rea pentru toată, dar și un cod galben de ninsori.

ADVERTISING

Cum va fi vremea în București

Vineri, cerul va fi noros, iar până spre orele serii, trecător va mai ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Din a doua parte a nopții se va forma ceață, care trecător va fi asociată cu burniță.

Sâmbătă, cerul va fi noros și mai ales pe parcursul zilei și în orele serii va ploua. Ploile vor fi moderate, iar în medie se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze la rafală de 30… 35 km/h.

ADVERTISING

Va fi mai cald decât în mod normal, astfel că în orele amiezii se vor
înregistra 8…9 grade, iar temperatura minimă va fi de 5…6 grade. La începutul intervalului va fi ceață asociată trecător cu burniță.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇