Cod galben de ninsori în 14 județe, ploile se extind

Cod galben de ninsori în 14 județe, ploile se extind

O atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură va intra în vigoare luni, la ora 18:00, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, până marţi, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Judeţele care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori sunt: Caraş - Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

harta-cod-galben-ninsori
Sursa: ANM

Ploi pe arii extinse

Amintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi pentru toată ţara, potrivit căreia aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile până luni, la ora 15:00.

ADVERTISING

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi local de 10-15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice. În zona de munte, precipitaţiile vor fi mixte.

Vântul va avea local şi temporar intensificări în regiunile sudice şi sud-estice cu viteze în general între 45 şi 55 km/h.

Marţi, 23 aprilie, ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte şi în sud-vest se vor acumula cantităţi însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vreme închisă în București

În București, temperaturile maxime vor ajunge duminică la 18-19 grade Celsius, iar noaptea va ploua moderat, potrivit prognozei speciale pentru Bucureşti emisă de ANM pentru intervalul 21 aprilie, ora 15:00 - 22 aprilie, ora 15:00.

Cerul se va înnora treptat, iar pe parcursul nopţii de duminică spre luni va ploua moderat şi se vor acumula cantităţi de apă în jur de 15 l/mp.

Luni, cerul va fi temporar noros, iar averse slabe vor mai fi la începutul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări.

ADVERTISING

Temperatura maximă a după-amiezii de duminică va fi de 18-19 grade, iar pentru luni de 14-15 grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 7-8 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇