Controale la Căile Ferate: 10 angajați, prinși băuți la serviciu, cel mai grav caz a fost depistat la București

Controale la Căile Ferate: 10 angajați, prinși băuți la serviciu, cel mai grav caz a fost depistat la București

Mai mulți angajaţi de la Căile Ferate care supravegheau siguranţa circulaţiei s-au ales cu dosar penal după ce au fost depistați cu alcoolemie la serviciu.

Timp de trei luni, autorităţile au făcut 300 de verificări în peste 200 de gări, cabine de acari şi bariere. Au testat mecanici de locomotivă, şefi de staţie, impiegaţi şi au făcut dosare penale sub acuzaţii extrem de grave, relatează Observator News.

Au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 925 de persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei și au fost verificați 101 mecanici de locomotivă.

ADVERTISING

Zece angajaţi ai CFR au fost prinşi băuţi la serviciu şi li s-a întocmit dosar penal, se arată într-un comunicat transmis de IGPR.

Cel mai grav caz a fost la Bucureşti: paznicul unei bariere avea alcoolemie de 1,39 în aerul expirat.

Controalele la căile ferate vor continua în săptămânile viitoare, în special în cele mai tranzitate staţii, cum ar fi Gara de Nord și cele de pe rutele care duc spre mare sau spre munte, într-o perioadă în care va crește numărul de călători în minivacanţa de 1 mai.

Potrivit legii, fiecare angajat de la Căile Ferate trebuie testat înainte de a începe serviciul.

ADVERTISING

Angajaţii cu atribuţii în siguranţa feroviară care sunt prinși băuţi la serviciu riscă între doi şi şapte ani de închisoare, dacă alcoolemia din sânge depășește 0,8 miligrame. În cazul în care provoacă un accident, pot fi condamnaţi şi la 10 ani de detenţie.

Anul trecut, două locomotive s-au ciocnit frontal la Roşiori, când un mecanic angajat la o companie privată a condus băut şi a trecut pe roşu. Trei oameni au fost răniţi atunci.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇