Încep furtunile: Avem cod galben şi portocaliu, iar porturile au fost deja închise

Încep furtunile: Avem cod galben şi portocaliu, iar porturile au fost deja închise

Vin furtunile şi meteorologii au emis miercuri noi avertizări de tip cod portocaliu şi galben de instabilitate atmosferică.

Potrivit ANM, codul portocaliu vizează 10 județe din țară: Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

ADVERTISING

Avertizarea este în vigoare de miercuri de la ora 12:00 până joi la ora 3:00.

Codul galben vizează Oltenia, nordul și vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și zona Carpaților Meridionali, până joi la ora 8.00.

Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și izolat 40 l/mp.

image-10
Foto: ANM

Totodată, vântul puternic continuă să facă probleme pe litoral, dar nu doar turiștii au de suferit. Miercuri dimineață, începând cu ora 07:30, a fost luată decizia de a fi închise porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi la Bucureşti vine ploaia

În Bucureşti, maximele vor ajunge miercuri la 29 de grade.

Mai ales după orele amiezii va crește probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇