Caniculă și furtuni în vestul țării: Noi coduri galbene de la ANM. Cât de cald va fi la Bucureşti

Caniculă și furtuni în vestul țării: Noi coduri galbene de la ANM. Cât de cald va fi la Bucureşti

Meteorologii avertizează, vineri, că va fi caniculă în vestul țării. Totodată, vin și furtuni.

Astăzi este în vigoare un cod galben de caniculă pentru județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Dolj, Mehedinți, Satu Mare și Timiș.

„În Banat, Crișana, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Olteniei, valul de căldură va persista, va fi caniculă și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic”, arată ANM.

hartaaa

Totodată, astăzi intră în vigoare, la ora 18, și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Acesta expiră tocmai sâmbătă seara, la ora 23.

ADVERTISING

„În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (9/10 iulie) și în a doua parte a zilei de sâmbătă (10 iulie), în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...40 l/mp”, potrivit meteorologilor.

Vor fi afectate județe din vestul țării: Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și Timiș.

harta-2-2
Imagini: Capturi ANM

Cât de cald va fi la Bucureşti

Vremea va fi frumoasă în Capitală vineri şi sâmbătă, ca aspect, dar călduroasă, în special în orele după-amiezii, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, potrivit prognozei speciale emisă de ANM.

Astfel, pe parcursul zilei de vineri, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32 - 33 de grade, iar cea minimă de 18 - 19 grade.

Sâmbătă, vremea se va menţine călduroasă, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge de asemenea pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și:

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇