Canicula cuprinde toată țara și codul galben a fost prelungit

Canicula cuprinde toată țara și codul galben a fost prelungit

Meteorologii au prelungit până marţi avertizarea de tip cod galben de caniculă, care vizează Capitala şi 25 de judeţe, fiind aşteptate temperaturi de până la 37 de grade.

„Sâmbătă și duminică (6 și 7 august), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării,  disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Luni și marți (8 și 9 august), valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade”, anunţă ANM.

De asemenea, sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte și pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

Zonele vizate de cod sunt Bucureştiul și județele Satu Mare, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt, Tulcea, Galaţi, Constanţa.


 

În Capitală, sunt așteptate temperaturi caniculare de sâmbătă până marți, cu o ușoară intensificare la începutul săptămânii. Temperaturile maxime vor fi de 34 - 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19 - 21 de grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇