Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai

Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai

ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni şi vremea nu va mai avea manifestări extreme pentru data din calendar.

Ne aşteaptă temperaturi normale pentru mijlocul primăverii, însă va ploua ceva mai mult săptămâna aceasta.

Săptămâna 10– 17 aprilie

Temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice datei, pe tot teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Amintim că ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că "ne mai putem aștepta la un episod (de iarnă - n.red.) pe 11 -12 aprilie". "Autoritățile sunt pregătite, chiar dacă ne așteptăm la inundații, la unele scurgeri de pe versanți, unde este nevoie vor interveni colegii de la Apele Române. Cu siguranță vor fi zone unde vor trebui să intervină pentru a înlătura efectele unor inundații. După aceste ninsori va veni și lapovița", a declarat ministrul.

ADVERTISING

Este cod galben de ploi abundente și vânt puternic în Dobrogea și sud-estul Munteniei

Săptămâna 17– 24 aprilie

Avem temperaturi medii în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile extracarpatice.

ADVERTISING

Săptămâna 1– 8 mai

Din nou temperaturile vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇