Noi alerte de ninsori în jumătate de țară. Și vremea rea revine săptămâna viitoare

Noi alerte de ninsori în jumătate de țară. Și vremea rea revine săptămâna viitoare

ANM a actualizat avertizările de vreme rea şi joi dimineaţă.

Astfel, a fost emis un nou cod portocaliu de ninsori, cu depunere a unui strat de zăpadă, intensificări ale vântului şi polei. În plus, avem şi o alertă de tip cod galben tot de ninsori pentru jumătatea de nord a ţării.

Dar să le luăm pe rând.

Codul portocaliu de ninsori vizează nordul şi centrul Moldovei, Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi zona de munte munte. Până joi seară, acest cod este valabil în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi şi zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Mureş.

ADVERTISING

Aici va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă şi se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp.

Codul galben de ninsori aduce şi el strat de zăpadă, intensificări ale vântului şi polei. Este valabil până vineri, la ora 12.00, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Bihor, Alba, Mureş, Harghita, Covasna, Bacău, Vaslui, Braşov, Sibiu, Hunedoara şi parţial în Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea.

ADVERTISING

”În intervalul menţionat, în nordul şi centrul Moldovei, în Maramureş, Transilvania şi în nordul Crişanei, precum şi în zona de munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10...15 l/mp”, a transmis ANM.

În nord-estul Moldovei şi izolat în rest se va depune polei.

Totodată, intensificări ale vântului se vor semnala temporar şi în sudul Olteniei.

image-4
Foto: ANM

Cât de frig e la Bucureşti

În zona Capitalei, vremea va fi rece.

ADVERTISING

Cerul se menţine mai mult noros, trecător vor mai fi condiţii să plouă slab, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime vor fi de 9...12 grade, iar cele minime de 0...3 grade.

Ministrul Mediului mai anunţă un episod de iarnă

Şi vremea rea nu se termină în acest weekend. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că "ne mai putem aștepta la un episod pe 11 -12 aprilie"

"Autoritățile sunt pregătite, chiar dacă ne așteptăm la inundații, la unele scurgeri de pe versanți, unde este nevoie vor interveni colegii de la Apele Române. Cu siguranță vor fi zone unde vor trebui să intervină pentru a înlătura efectele unor inundații. După aceste ninsori va veni și lapovița", a declarat. ministrul la TVR Info.       


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇