ANM: Ploi şi polei în toată ţara, dar şi cod galben de viscol la munte

ANM: Ploi şi polei în toată ţara, dar şi cod galben de viscol la munte

Meteorologii au emis, duminică, o informare de ploi, intensificări ale vântului şi polei, valabilă până luni.

De asemenea, ANM vine şi cu o avertizare de tip cod galben. La altitudini de peste 1.700 de metri, în Carpaţii Meridionali, vor fi ninsori şi vânt puternic.

Informarea meteo e valabilă de duminică, de la ora 20.00, până luni, la ora 12:00, când va ploua în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării. 

”Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantităţi de apă de 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum şi în centrul şi nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada”, arată ANM.  

ADVERTISING

Începând din noaptea de luni spre marţi (6/7 decembrie) aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile.  

”La munte va ninge, în centrul, nordul şi nord-estul ţării treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă”, adaugă ANM.  

De asemenea, meteorologii au emis cod galben de ninsori, de duminică seară până luni dimineaţă, la 8.  

”Local în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 70...80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada”, este textul avertizării.  

Foto: ANM

La Bucureşti se încălzeşte

Pe de altă parte, vremea se încălzește în București, iar maxima de luni va ajunge la 10 grade.

ADVERTISING

Astfel, de duminică de la ora 20.00 până luni la ora 12.00, în București cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura minimă va fi de 2-3 grade, iar maxima termică a zilei de luni, mai ridicată decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Dimineaţa vor fi condiții de ceață.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇