ANM a actualizat codurile și a anunțat cât ține frigul: Vântul va bate chiar și cu 140 km/h. Minus 5 grade la București

ANM a actualizat codurile și a anunțat cât ține frigul: Vântul va bate chiar și cu 140 km/h. Minus 5 grade la București

ANM a actualizat marţi prognoza de vreme rea.

Astfel, vremea se răcește accentuat până joi dimineața în toată țara.

Conform unei informări meteo a ANM, de marți de la ora 10.00 până joi la ora 9.00, vremea va fi rece pentru această dată în toată țara.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă sau îngheț la sol.

ANM a menţinut şi codurile de vânt emise ieri. Astfel, este în vigoare un cod roșu de vânt până la ora 14:00 în Carpații Meridionali, la peste 1.800 de metri altitudine, unde vor fi rafale ce vor depăși 140 km/h.

ADVERTISING

O avertizare de tip cod portocaliu tot de vânt este în vigoare până marți seara în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la peste 1.500 m, unde rafalele au 120...140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Restul țării este sub avertizare de tip cod galben de vânt, până la ora 14.

image-56
Foto: ANM

Ulterior, intervine alt cod galben şi încă o atenţionare meteo.

Informarea vizează intervalul: 28 martie, ora 23 – 29 martie, ora 21. În Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70...90 km/h.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noul cod galben este valabil miercuri, între orele 6-21, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Oltenia, sudul Transilvaniei și sud-vestul Munteniei.

Aici vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 55...60 km/h.

image-57
Foto: ANM

Cum va fi la Bucureşti

Vremea va fi rece şi în București până joi dimineață, iar cea mai mică temperatură va fi de -5 grade în zona preorășenească.

De marți până miercuri la ora 9:00, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și doar trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat.

ADVERTISING

Temperatura maximă va fi de 9...11 grade, iar cea minimă de -3...0 grade. Noaptea se va produce brumă.

De miercuri până joi la ora 9.00, vremea se va mențin rece. Cerul va fi temporar noros și probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va prezenta intensificări pe parcursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -3...-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -5 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇