Alerte meteo de ninsori și vânt pentru toată țara. Cum va fi vremea in București

Alerte meteo de ninsori și vânt pentru toată țara. Cum va fi vremea in București

ANM a emis vineri două alerte meteo: O informate de ninsori şi vânt pentru toată ţara, dar şi un cod galben de viscol la munte, în 26 de judeţe.

Ambele avertizări sunt valabile până duminică, la ora 18.

Astfel, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre regiunile nord-vestice şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20-30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a ţării.

ADVERTISING

Vântul va prezenta local şi temporar intensificări, cu viteze în medie de 50-60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65-75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

"De duminică (5 februarie), vremea va intra într-un proces de răcire şi va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice", atrag atenţia meteorologii.

Amintim că vine un val de aer polar: Temperaturile scad și la minus 20 de grade

Codul galben aduce perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va depăşi 80-90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Judeţele vizate de codul galben sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

image-10
Foto: ANM

Ninge şi la Bucureşti

În Capitală, se anunță ninsori noaptea, reprize de ploaie și vânt slab.

Temporar cerul va avea înnorări și din seara zilei de vineri (3 februarie) trecător vor fi precipitații slabe, ninsori noaptea, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (4 februarie) și sub formă de ploaie.

ADVERTISING

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări duminică, când vor fi viteze în general de 40...45 km/h.

Temperatura maximă va scădea semnificativ, de la 8...9 grade vineri, până în jurul valorii de 1 grad duminică, iar cea minimă va fi de -2...0 grade.

Duminică, vremea devine extrem de rece, afirmă Administrația Națională de Meteorologie în prognoza specială pentru București.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇