Atac de tip mafiot la Iași: Tânărul care a tras dintr-o mașină în mers a fost prins peste graniță

Atac de tip mafiot la Iași: Tânărul care a tras dintr-o mașină în mers a fost prins peste graniță

A avut loc în România un atac parcă desprins din filmele cu mafioţi.

Un bărbat de 40 de ani a fost împuşcat, la colțul blocului unde locuieşte, de un alt bărbat aflat într-o maşină în mers. Glonțul i-a intrat prin gât şi a rămas în corp, iar medicii nu l-au extras încă din trupul victimei.

Totul s-a petrecut miercuri noapte, în cartierul Alexandru cel Bun din Iaşi.

Între timp, au apărut detalii despre victimă şi atacator, un tânăr de 31 de ani, Alin Alexandru Plop.

Arma folosită a fost una de calibru mic, scrie Bună Ziua Iaşi.

ADVERTISING

O minune parcă l-a salvat de la moarte pe Marius Angheluță, care a ajuns la spital cu o maşină privată. Bărbatul este internat în secția de chirurgie a spitalului din Iași.

Iată cum spun anchetatorii că s-au petrecut lucrurile.

"Numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv.

Numitul P.A.A. a fugit de la locul faptei cu autoturismul menţionat, fiind în prezent căutat de către lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale", a declarat prim-procurorul Radu Cătălin Ţocu, citat de presa locală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din verificările anchetatorilor, s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, iar Pop are mai multe condamnări în Italia pentru furturi în timpul cărora a folosit arma și infracțiuni contra ordinii publice. Şi mai este cercetat într-un alt dosar penal de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi.

Victima le-a spus anchetatorilor că a mai avut conflicte cu atacatorul, dar nu atât de grave.

Poliția îl anchetează acum pentru tentativă de omor şi Tribunalul Iași a decis arestarea lui preventivă în lipsă.

ADVERTISING

UPDATE Alin Alexandru Plop a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română, iar vineri a fost prins pe teritoriul Republicii Moldova, scrie presa locală.

"În urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și autoritățile judiciare din Republica Moldova, bărbatul bănuit de tentativa la omor a fost localizat, prins și reținut de către polițiștii moldoveni, în Republica Moldova", transmite Poliţia.

Bărbatul urmează a fi predat/preluat din ţara vecină.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇