Alertă meteo: Sudul se topește la soare, în nord încep furtunile

Alertă meteo: Sudul se topește la soare, în nord încep furtunile

Sudul țării este sub cod portocaliu, duminică, iar temperaturile se așteaptă să ajungă aici la 41 de grade Celsius.

16 județe din sudul țării sunt sub avertizare Cod portocaliu de caniculă: Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța.

În zonele vizate, ziua se vor înregistra valori termice de 38-41 de grade, iar noaptea temperaturile nu vor coborî sub 20-22 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități.

ADVERTISING

Tot în sud și sud-est, avem și un cod galben de căldură, valabil duminică (24 iulie) și luni (25 iulie). În regiunile marcate cu galben pe hartă, valul de căldură va persista, temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat.

harta-meteo-1

ANM mai anunță că începând de duminică după amiază, în jumătatea de nord a țării și pe arii restrânse în rest, vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torenţiale.

ADVERTISING

De marți, 26 iulie, valul de căldură se va extinde din nou și va cuprinde cea mai mare parte a țării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇