Unde mergem în vacanță? Halkidiki, locul unde s-au născut giganții Antichității, un loc încărcat de istorie și frumos (Galerie foto)

Unde mergem în vacanță? Halkidiki, locul unde s-au născut giganții Antichității, un loc încărcat de istorie și frumos (Galerie foto)

Grecia e frumoasă în orice anotimp. Și nu degeaba turiștii vin ca la pomul lăudat. Oriunde ai merge, ai ce vedea, gusta sau admira.

Iar Halkidiki este una dintre destinațiile de top ale țării, plină de istorie, de plaje paradisiace, de distracție, dar unde te poți retrage oricând la umbra vegetației dense sau într-un sat pescăresc, unde să nu te știe nimeni.

AlphaCard de cumpărături este partenerul vacanțelor în Grecia și în această vară. Până pe 30 septembrie te bucuri de cashback la plata taxelor de autostradă în Grecia, ai 3 sau 6 rate automate fără dobândă și 0 taxă de emitere.

ADVERTISING

Când te plictisești de plaje, soare și apă – deși asta, cel mai probabil, nu se va întâmpla – poți merge să vizitezi turnurile bizantine, mănăstirile sau chiar peșterile.

Iar una dintre acestea este Petralona, pe partea vestică a muntelui Katsika, unde în anii 60 a fost descoperit craniul unui om de acum 700.000 de ani, alături de rămășițe de lei, pantere, urși, căprioare, lilieci și nu numai, după cum scrie Greeka.

Poți ajunge și cu mașina

Situată în nordul Greciei, peninsula Halkidiki este accesibilă și cu mașina, dacă nu vrei să ai de-a face cu haosul din aeroporturi din această perioadă. În circa 14 ore vei fi acolo.

ADVERTISING

Dacă totuși alegi avionul, atunci poți merge până la Salonic, iar de acolo să iei un autocar.

Odată ajuns, poți vizita așezămintele antice Nikita sau Torana sau poți explora pădurile cu vegetație mediteraneană.

Se crede că dintre fâșiile de pământ care intră în mare, Kassandra este locul în care s-au născut giganții Antichității, care s-au luptat (și într-un final, au pierdut lupta) cu zeii. Aici poți petrece până în zori în Kalithea, Poseidi sau Silviri, cele mai vibrante stațiuni ale peninsulei.

Iar dimineața, fă-ți drum la turnul Prosforio, în Ouranoupolis, de unde se pleacă pe apă înspre Muntele Athos.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇