Alertă de ploi torențiale cu cod portocaliu și galben: Vor cădea chiar și 80 l/mp

Alertă de ploi torențiale cu cod portocaliu și galben: Vor cădea chiar și 80 l/mp

ANM a emis joi două avertizări meteo de ploi torenţiale. Meteorologii preconizează cantităţi de până la 80 de litri pe metru pătrat.

Prima avertizare este de tip cod portocaliu de ploi abundente şi este valabilă de joi, începând cu ora 20:00 până vineri, 1 decembrie, la ora 15:00.

"În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50-70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp", precizează ANM.

ADVERTISING

Aceeaşi sursă a emis şi o avertizare de tip cod galben de ploi şi intensificări ale vântului, pentru intervalul joi, ora 17:00 - vineri, ora 21:00.

"În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă în general de 25-40 l/mp.

Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55...60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80-100 km/h", explică ANM.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Meteorologii adaugă că intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

harta-cod-ploi-30-noiembrie-2023
Foto: ANM

Cum va fi vremea la Bucureşti

În schimb, la Bucureşti, joi şi vineri, se anunţă maxime de 14 grade Celsius.

Potrivit ANM, joi, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 0...1 grad, mai scăzută în zona preorășenească.

De Ziua Națională, vineri, vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇