A venit iarna la munte. Ninge viscolit și sunt temperaturi negative (Foto & Video)

A venit iarna la munte. Ninge viscolit și sunt temperaturi negative (Foto & Video)

Ne aflăm în prima lună de toamnă, dar în zona montană înaltă iarna și-a intrat deja în drepturi.

A nins pe Transfăgărășan, iar luni seara stratul de zăpadă era de 3 centimetri. Și temperatura a scăzut, înregistrându-se -3 grade Celsius. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție, iar cei care se aventurează pe munte să să echipeze corespunzător.

”Vă recomandăm să circulați cu prudență pe Transfăgărășan. Ninge la peste 1800m altitudine. Pe carosabil s-a depus un strat de aproximativ 3cm de zăpadă, temperatura este de -3 grade. Dacă vă aventurați și pe potecile de munte, echipați-vă corespunzător!”, a scris pe Facebook, Cristian Toma, reprezentant al Salvamont Argeş.

Vă recomandăm să circulați cu prudență pe Transfăgărășan. Ninge la peste 1800m altitudine. Pe carosabil s-a depus un...

Publicată de Toma Cristian pe Luni, 19 septembrie 2022

Și în Masivul Postăvaru ninge. ”Dacă în masivele montane înalte a nins încă de zilele trecute, astăzi a nins și în Masivul Postăvaru. Sfătuim turiștii care doresc să facă o drumeție în această zonă să aibă echipament adecvat, din care să nu lipsească hainele mai groase pentru o protecție termică specifică acestor temperaturi scăzute. Nu uitați că la munte vremea este foarte schimbătoare, iar urcarea în altitudine, vântul și precipitațiile fac ca temperatura resimțită să fie una mai scăzută decât cea reală”, a scris Salvamont Poiana Brașov pe Facebook.

A nins în Masivul Postăvaru!

🔊 Dacă în masivele montane înalte a nins încă de zilele trecute, astăzi a nins și în Masivul Postăvaru. Sfătuim turiștii care doresc să facă o drumeție în această zonă să aibă echipament adecvat, din care să nu lipsească hainele mai groase pentru o protecție termică specifică acestor temperaturi scăzute. Nu uitați că la munte vremea este foarte schimbătoare, iar urcarea în altitudine, vântul și precipitațiile fac ca temperatura resimțită să fie una mai scăzută decât cea reală.

Publicată de Salvamont Poiana Brasov pe Marţi, 20 septembrie 2022

Ninge viscolit și în munții Bucegi, la Vârful Omu, unde s-a depus deja un strat de zăpadă.

Vis... Cool de dimineață #live #vfomu #septembrie

Publicată de Sergiu Olteanu pe Luni, 19 septembrie 2022

Black & White #live #minus8 #septembrie

Publicată de Sergiu Olteanu pe Luni, 19 septembrie 2022

Live! ❄️🥶☃️🌪️😍

Publicată de Sergiu Olteanu pe Luni, 19 septembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇