4 noi alerte de la ANM: Unde vin furtunile și unde ne așteaptă iar 40 de grade la umbră

4 noi alerte de la ANM: Unde vin furtunile și unde ne așteaptă iar 40 de grade la umbră

ANM a emis miercuri dimineaţă patru noi alerte. Este vorba despre cod galben şi portocaliu de caniculă, la fel cod galben şi portocaliu de furtuni.

Să le luăm pe rând:

Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil de la ora 12 până joi, la ora 10

"La început în Banat, iar spre seara și noaptea și în Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș și local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp)", transmite ANM.

ADVERTISING

Codul portocaliu de furtuni intră în vigoare la ora 18 şi e valabil până joi, la 10.

"În Banat și vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70...90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp)", anunţă ANM.

image-42
Foto: ANM

Codul galben de caniculă este valabil toată ziua de miercuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Valul de căldură se va menține în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Însă avem tot azi şi cod portocaliu de caniculă, pentru județele Dolj, Olt și Teleorman.

Aici se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20...22 de grade.

image-43
Foto: ANM

Cât de cald va fi la Bucureşti

Şi la Bucureşti va fi caniculă până vineri dimineața.

ADVERTISING

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar cele minime de 20...22 de grade.

În noaptea de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse, iar probabilitatea pentru vijelie și grindină va fi ridicată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇