Un drum pavat cu scutece folosite

Un drum pavat cu scutece folosite

Un drum din Ţara Galilor a fost pavat cu asfalt şi… cu scutece folosite.

Este vorba despre un program pilot prin care iniţiatorii speră nu numai să reducă deşeurile de acest fel care ajung la groapa de gunoi, dar şi să-i influenţeze pe părinţii din întrega lume să ia în considerare scutecele din pânză, o alegere mai prietenoasă cu mediul în comparaţie cu scutecele de unică folosinţă din plastic, scrie Washington Post.

Scutecele au fost spălate înainte, apoi au fost tocate şi amestecate cu asfalt, iar amestecul rezultat a fost folosit pentru pavarea unui segment de aproximativ 2,4 kilometri de autostradă din Ceredigion. Se crede că ar fi primul drum de acest fel din lume.

ADVERTISING

Scutecele tocate au fost furnizate de compania locală NappiCycle.

În caz că sunteţi curioşi, miroase ca… un drum, după cum le-a confirmat Ben Lake, reprezentantul acestei regiuni în parlamentul britanic, jurnaliştilor americani.

Lake este de părere că drumul din scutece ar putea schimba modul în care este gândită infrastructura în ţara lui şi, în timp ce oamenii pot fi în continuare încurajaţi să treacă la scutece din pânză, oferă o soluţie imediată la problema reprezentată de cantităţile uriaşe de bunuri de unică folosinţă aruncate an de an.

ADVERTISING

În jur de 140 de milioane de scutece de unică folosinţă sunt aruncate anual în Ţara Galilor, iar în întreaga Marea Britanie numărul ajunge, conform estimărilor, la 3 miliarde de scutece, reprezentând între 2 şi 3% din cantitatea totală de deşeuri menajere. Majoritatea ajunge la groapa de gunoi, unde chiar şi cele biodegradabile au nevoie de ani buni pentru a se descompune.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇