Sticlele de Coca-Cola vor fi din plastic 100% reciclat. Deocamdată, în SUA

Sticlele de Coca-Cola vor fi din plastic 100% reciclat. Deocamdată, în SUA

Americanii vor bea Coca-Cola din sticle fabricate din plastic reciclat 100%.

Compania a făcut anunțul marți, într-o conferință de presă. Astfel, celebrul producător vrea să combată deșeurile de plastic și să își reducă amprenta de carbon, scrie Reuters.

Coca-Cola, criticată pentru că este unul dintre cei mai mari producători de deșeuri din plastic, s-a angajat acum câțiva ani să colecteze și să recicleze o sticlă sau o doză pentru fiecare produs pe care îl vinde la nivel global până în 2030.

Astfel, noile sticle reciclate de Coca-Cola, Coca-Cola dietetică, Coca-Cola cu zero zahăr, dar și alte arome vor fi livrate inițial doar în statele Florida și California.

ADVERTISING

Comparativ cu 2018, acum organizația va folosi cu 20% mai puțin plastic nou pentru fabricarea recipientelor.

”Ne dăm seama de oportunitatea și responsabilitatea clară de a face o diferență pozitivă în criza mondială a plasticului”, a declarat Alpa Sutaria, vicepreședintele companiei.

Începând din această lună, sticlele noi de 600 de ml vor fi vândute în California și New York, iar până la primăvară va începe și distribuția în Texas.

Și Sprite va veni într-un nou ambalaj începând din februarie, iar până în 2022 se dorește trecerea la sticle transparente, nu verzi, cum e în prezent.

ADVERTISING

Citește și:

A.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇