Un centru de colectare a deșeurilor se face în Chitila. Vor putea fi aduse aici de la mobilier uzat și deșeuri din construcții până la hârtie și PET-uri

Un centru de colectare a deșeurilor se face în Chitila. Vor putea fi aduse aici de la mobilier uzat și deșeuri din construcții până la hârtie și PET-uri
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Un centru integrat de colectare a deşeurilor, prin aport voluntar, va fi construit în Chitila. Cetățenii din București și Ilfov vor putea aduce aici de la deșeuri voluminoase – mobilier, electrcasnice, anvelope – până la deșeuri din construcții, hârtie, carton, PET-uri.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că centrul va fi construit pe strada Rudeni – Chitila 22-28, cu bani din PNRR ( fonduri nerambursabile de 27.450.810 lei, circa 5.580.000 de euro). Finalizarea centrului este stabilită să aibă loc până la finalul anului 2024.

ADVERTISING

Nicușor Dan spune, într-o postare pe Facebook, că „la acest centru de colectare vor putea fi aduse de către persoanele din Bucureşti şi din judeţul Ilfov deşeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, deşeuri din construcţii şi demolări, obiecte sanitare, ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanţi, tuburi de spray, materiale textile, materiale plastice precum şi deşeuri reciclabile – hârtie, carton, PET-uri”.

Deşeurile vor fi primite gratuit, în limita unor cantităţi rezonabile, care vor fi stabilite ulterior, printr-un regulament.

🟢 Vom construi un centru integrat de colectare a deșeurilor, prin aport voluntar. 🟢 Am semnat în calitate de...

Publicată de Nicușor Dan pe Vineri, 7 iulie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇