Turbine eoliene pentru acoperiş, mai ieftine şi mai eficiente decât panourile solare

Turbine eoliene pentru acoperiş, mai ieftine şi mai eficiente decât panourile solare

O companie din Texas a dezvoltat o soluţie pentru a valorifica vântul ca sursă de energie, fără să implice utilizarea turbinelor eoliene clasice – care au o reputaţie proastă din cauza faptului că sunt masive, zgomotoase, iar între elicele lor sfârşesc nenumărate păsări.

Generatoarele eoliene proiectate de Aeromine Technologies se instalează pe acoperiş, la fel ca panourile fotovoltaice, dar, spun reprezentanţii companiei, produc cu 50 la sută mai multă energie decât acestea, nu ocupă decât 10 la sută din suprafaţa acoperişului şi sunt destul de silenţioase, potrivit PR Newswire.

ADVERTISING

Cu dimensiuni considerabil mai mici decât cele clasice, aceste turbine se instalează pe marginea acoperişului şi nu au nicio componentă externă mobilă. Ele pot funcţiona alături de sisteme fotovoltaice, astfel încât, dacă există şi o soluţie pentru stocarea energiei, clădirea poate deveni independentă energetic.

Două componente asemenea spoilerelor întâlnite la maşinile de curse captează şi amplifică fluxul de aer din jurul clădirii sub care sunt aşezate unităţile. Un sistem este format din 20 până la 40 de unităţi, care, pentru a fi eficiente, trebuie să fie instalate ţinând cont de direcţia predominantă a vântului. Sistemul este conectat direct la clădire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Unităţile pot fi instalate pe orice clădire cu acoperiş plan, de la depozite şi fabrici la clădiri de birouri şi complexe rezidenţiale.

Fabricate la scară largă, turbinele eoliene pentru acoperiş vor fi mai ieftine decât panourile solare, susţin reprezentanţii companiei. Produsul ar putea fi lansat pe piaţă până la sfârşitul anului viitor.

Aeromine motionless wind unit

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇