Cum arată primul parc de eoliene în mare din Franța, o soluție bună pentru criza energetică (Video)

Cum arată primul parc de eoliene în mare din Franța, o soluție bună pentru criza energetică (Video)
Foto: Facebook Saint-Nazaire Renversante

Emmanuel Macron a inaugurat joi, în largul Saint-Nazaire, primul parc de eoliene în mare din Franța, a cărui desfășurare intenționează să o accelereze în fața crizei energetice. Președintele a stabilit un obiectiv de aproximativ cincizeci de parcuri eoliene până în 2050, potrivit France24.

„Acesta este un început de drum, un prim pas spre dezvoltarea masivă a energiilor regenerabile”, a declarat Palatul Elysée.

Scopul este de a consolida „suveranitatea energetică” a Franței într-o perioadă de creștere a prețurilor la hidrocarburi și de risc de penurie din cauza războiului din Ucraina, precum și de a reduce întârzierea considerabilă a țării în domeniul energiei regenerabile în comparație cu vecinii săi.

ADVERTISING

În cursul dimineții, șeful statului a vizitat cu o barcă 80 de turbine eoliene, amplasate între 12 și 20 km în largul coastelor Le Pouliguen și Le Croisic.

Parcul, operat de EDF, va fi complet operațional până la sfârșitul anului. Aceasta va avea atunci o putere de 480 de megawați, capabilă să alimenteze 700.000 de persoane.

Emmanuel Macron a vizitat, de asemenea, Chantiers de l'Atlantique din Saint-Nazaire, unde sunt asamblate turbinele eoliene înainte de a fi instalate pe mare, și a prezentat principalele puncte ale proiectului de lege pentru „accelerarea energiei regenerabile”, care va fi prezentat luni în Consiliul de Miniștri.

ADVERTISING

Textul vizează reducerea timpului necesar pentru finalizarea proiectelor prin simplificarea procedurilor administrative și prin limitarea duratei de examinare a recursurilor depuse de ecologiști, pescari și locuitori.

Președintele francez dorește ca Franța să acționeze „de două ori mai repede” în ceea ce privește proiectele de energie regenerabilă, reducând termenele la șase ani, în conformitate cu alte țări europene. În prezent, este nevoie în medie de zece ani pentru ca un sit offshore să intre în funcțiune în Franța, în comparație cu cinci ani în Germania și șase ani în Regatul Unit. Pentru energia eoliană terestră, termenul este de șapte ani - de două ori mai mult decât în Spania sau Germania - iar energia fotovoltaică nu stă mai bine.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇