Top 5 idei pentru a-ți amenaja o casă prietenoasă cu natura

Top 5 idei pentru a-ți amenaja o casă prietenoasă cu natura
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

A amenaja o casă prietenoasă cu natura este o modalitate excelentă de a realiza un spațiu relaxant, în care să te simți conectat cu mediul înconjurător. Alegerile inteligente pentru casa ta îți aduc beneficii pentru sănătatea fizică și psihică și beneficii financiare.

Este important să alegi soluțiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor și bugetului tău. Pe site-ul Ha.ro găsești o mare varietate de produse de cea mai bună calitate, din care poți selecta tot ce îți dorești pentru amenajări deosebite. Vrei să afli care sunt cele mai bune idei pentru amenajarea unei case prietenoase cu natura?

ADVERTISING

Iată 5 idei pentru a-ți amenaja casa dorită!

  1. Folosește materiale naturale

Pentru a-ți decora casa, începe prin a folosi materiale naturale, elimină pe cât posibil obiectele din plastic. Lemnul este unul dintre cele mai versatile și plăcute materiale naturale care poate fi folosit pentru mobilier, podele sau diverse obiecte decorative. Alte materiale naturale, precum piatra și fibrele naturale din bumbac, iută sau lână pot fi încorporate în obiecte de decor, covoare, perdele, care aduc un sentiment de conexiune cu natura.

ADVERTISING
  1. Inserează multe plante în decor

Plantează cel puțin un copac în curtea ta, pentru a îmbogăți natura înconjurătoare, amenajează o grădină de flori pentru un ambient deosebit. În plus, pentru a aduce natura mai aproape de tine, alege plante de interior care se potrivesc cu condițiile din casa ta. Există o varietate de plante cu flori sau fără, care pot fi așezate în ghivece și jardiniere deosebite pentru un aspect minunat.

  1. Optează pentru ferestre panoramice

Dacă peisajul din jurul casei este plăcut, optează pentru ferestre panoramice pentru a maximiza priveliștea și accesul la frumusețea naturii înconjurătoare. Astfel, te bucuri de tot ceea ce te înconjoară chiar din interiorul casei tale, în orice moment al zilei. Un alt avantaj al ferestrelor mari este reprezentat de faptul că lumina pătrunde în casă pe tot parcursul zilei, evitându-se astfel utilizarea luminii artificiale. Mai multă lumină naturală în casă creează o atmosferă prietenoasă.

ADVERTISING
  1. Alege iluminarea inteligentă

Bineînțeles că avem nevoie și de lumină artificială. Becuri inteligente, benzi LED și alte variante de iluminare inteligentă pot fi controlate prin intermediul smartphone-ului, permițându-ți să ajustezi intensitatea luminii și să economisești energie. Pentru exterior alege preponderent lămpile solare, care se găsesc în variate modele. 

  1. Achiziționează mobilier de grădină pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber

Extinde-ți cât mai mult spațiul de trai în aer liber, pentru a profita de aer curat și pentru a te bucura în mod direct de frumusețea naturii. Îți poți amenaja un foișor cu mese și scaune, sau chiar o bucătărie de vară. Petreci astfel timp de calitate alături de familie sau alături de cei mai buni prieteni.

Așadar, amenajarea unei case prietenoase cu natura aduce beneficii pentru sănătatea ta fizică și mintală, contribuie la reducerea stresului, îmbunătățește starea de spirit și îmbunătățește legătura cu mediul înconjurător. Natura are totodată beneficiile ei, pentru care ne răsplătește cu prisosință. Fii creativ și amenajează casa ca un loc special, plin de frumusețe naturală și armonie.