Primul autobuz electric românesc, în teste pe traseele circulate de elevi, la Sibiu

Primul autobuz electric românesc, în teste pe traseele circulate de elevi, la Sibiu

Un autobuz electric 100% românesc, primul de acest fel din România, va transporta elevii din Sibiu către școlile din centrul orașului.

Anunțul este făcut de Primăria Sibiu, care arată că autobuzul ATP Bus e-UpCity a intrat în teste în oraș.

”ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, a pus la dispoziția societății de transport public Tursib prototipul de autobuz electric marca ATP Bus, pentru a fi testat pe traseele din Sibiu”, anunță primăria pe Facebook.

Autobuzul ATP Bus e-UpCity în teste în Sibiu! ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de...

Publicată de Primăria Municipiului Sibiu pe Luni, 18 octombrie 2021

Autobuzul fost lansat oficial pe piața din România în luna mai a acestui an și urmează să fie testat în următoarele două săptămâni, pe rând, pe cele șapte trasee școlare din Sibiu

ADVERTISING

.Autobuzul are în total 83 de locuri și o lungime de 12,18 m, bateriile având autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

”Luni, 18 octombrie, acest autobuz a circulat pe traseul școlar E1, care asigură legătura între cartierul Magnolia și unități de învățământ din centrul orașului.

Astăzi, autobuzul va asigura transportul pe traseul E 7, care pleacă de pe bulevardul Mihai Viteazu.

Așa că elevii care folosesc autobuzul pentru transportul de la școală spre casă au surpriza de a călători cu un autobuz electric, confortabil și silențios”, anunță autoritățile locale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇