PET-uri contra bilete de autobuz, o reţetă de succes. Colectarea selectivă cu PETrică se extinde în Brașov

PET-uri contra bilete de autobuz, o reţetă de succes. Colectarea selectivă cu PETrică se extinde în Brașov

Colectarea selectivă cu sistem de recompensare are un succes atât de mare în Brașov, încât primarul extinde rețeaua de aparate prin care brașovenii primesc bilete de autobuz pentru ambalajele pe care le reciclează.

”La începutul lunii septembrie, brașovenii au făcut cunoștință cu PETrică – aparatul instalat în Livada Poștei, care colectează PETuri, doze de aluminiu și sticle și oferă în schimb călătorii cu transportul în comun. PETrică a avut mare succes, iar în timpul scurt de când a poposit în Livadă a reușit să adune nu mai puțin de 231.736 de ambalaje reciclabile”, scrie primarul Brașovului, Allen Coliban, pe Facebook.

PETrică vine la tine în cartier!La începutul lunii septembrie, brașovenii au făcut cunoștință cu PETrică – aparatul…

Publicată de Allen Coliban pe Luni, 1 noiembrie 2021

Primarul îşi doreşte extinderea rețelei, iar propunerea a fost votată în consiliul local. Astfel, în Brașov, se vor mai monta încă două aparate de colectare automatizate: unul în zona Gării sau în zona Pieței Astra, în luna noiembrie, iar în luna februarie încă unul, într-o zonă ce urmează a fi stabilită.

ADVERTISING

”PETrică este un premiant. Nu numai că și-a îndeplinit în cel mai scurt timp obiectivele, de a colecta cât mai multe deșeuri reciclabile și de a promova transportul în comun ca alternativă viabilă pentru mobilitate, dar este și cel mai de succes program de colectare selectivă cu sistem de recompensare. Și nu o spunem noi, ci furnizorul aparatului, care are proiecte asemănătoare în alte orașe din România și restul Europei”, mai spune primarul.

În plus, până la sfârșitul anului, edilul promite că Brașovul va mai avea și 28 de ecoinsule și 100 de sisteme de coșuri de gunoi stradale, cu pubele dedicate colectării selective.

ADVERTISING

Se pare că, după succesul pe care aparatul l-a avut în Brașov, alte cinci primării de municipiu s-ar fi arătat interesate de acest sistem.

Despre PETrică

PETrică a fost lansat ca proiect pilot în cadrul Forumului Orașelor Verzi și oferă posibilitatea obținerii, în schimbul a zece ambalaje reciclate, a două călătorii valabile pe liniile din oraș ale RATBV, încărcate pe un card nominal eliberat de operatorul de transport.

De la punerea sa în funcțiune, PETrică a colectat 231.736 de recipiente, dintre care: 88.205 PET-uri, 88.958 de doze de aluminiu și 54.753 sticle.

ADVERTISING

De la începutul proiectului și până acum, au fost oferite în total 23.130 de bilete de hârtie sau electronice pentru transportul în comun.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇