Peştii de apă dulce sunt în declin "catastrofal". 16 specii au dispărut numai anul trecut

Peştii de apă dulce sunt în declin "catastrofal". 16 specii au dispărut numai anul trecut

O treime dintre speciile de pești de apă dulce ar putea dispărea, se arată într-un raport al mai multor organizații, care avertizează cu privire la un „declin catastrofal”.

Potrivit raportului, 80 de specii au dispărut deja, 16 doar în ultimul an, arată BBC.

Totodată, populaţiile de peşti migratori au scăzut cu trei sferturi în ultimii 50 de ani. În aceeaşi perioadă, populaţiile de specii mai mari au scăzut cu 94%.

16 organizații de protecție a mediului și conservare a speciilor au participat la întocmirea acestui raport, care arată că în apele Regatului Unit sturionul şi burbotul au dispărut, în timp ce anghila europeană este, de asemenea, în pericol de dispariție. Lista speciilor dispărute sau în pericol de dispariție este însă cu mult mai mare.

ADVERTISING

Potrivit WWF, printre cauzele acestei realități se află situația precară în care sunt râurile, din cauza poluării, a barajelor şi a deversării apelor uzate.

Te-ar putea interesa și Specii dispărute de gâște au fost găsite în cel mai neașteptat loc: un mormânt

Dave Tickner, reprezentant al WWF, atrage atenția că acest raport arată că habitatele de apă dulce sunt în declin catastrofal în întreaga lume: "Natura este în cădere liberă".

Circa 200 de milioane de oameni din Asia, Africa și America de Sud se bazează pe acest tip de pește ca principală sursă de hrană. Pentru circa o treime dintre aceștia, pescuitul este și sursa de venit.

ADVERTISING

Vezi și Diavolii tasmanieni au fost reintroduşi în Australia continentală la 3.000 de ani de la dispariţie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇