Pași mici, impact mare: Copiii pot contribui pentru o lume mai verde

De ce fiecare copil ar trebui să ia atitudine pentru un viitor durabil
Pași mici, impact mare: Copiii pot contribui pentru o lume mai verde
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

În fiecare seară, înainte de a merge la culcare, sting toate luminile din casă. Nu pentru că îmi place întunericul în mod special, ci pentru că vreau să contribui la salvarea planetei noastre și a animalelor.

Fiecare dintre noi poate face lucruri mărunte, iar acestea nu ajută cu adevărat decât dacă facem schimbări împreună.

De ce ar trebui să luați și voi atitudine pentru a afla mai multe și pentru a acționa pentru mediu?  

Citind despre pierderea gheții marine, am aflat că multe studii arată că gheața marină din jurul Antarcticii a scăzut semnificativ în ultimii șapte ani. Pinguinii-împărat din Antarctica au probleme de reproducere din cauza acestei pierderi de gheață din habitatele lor.

ADVERTISING

Într-o regiune din Antarctica unde s-a înregistrat o pierdere totală a gheții marine în 2022, puii din patru din cinci colonii nu au supraviețuit. Asta înseamnă că, dacă gheața marină continuă să se topească în același ritm, până la sfârșitul secolului, peste 90% din coloniile de pinguini-împărat vor dispărea complet. 

Și nu doar pinguinii, ci și urșii polari sunt în pericol. În Alaska, puii de urs polar nu mai pot călători pe gheață cu mamele lor, iar atunci când sunt forțați să înoate pe distanțe lungi, aproape jumătate dintre ei nu pot supraviețui călătoriei. Și toate acestea se întâmplă din cauza noastră.   

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

NOI suntem cauza acestor schimbări.

Gazele cu efect de seră excesive pe care le producem zilnic cresc temperaturile în întreaga lume și provoacă topirea gheții. Mașina cu care mergeți la serviciu, gropile de gunoi, arderea anvelopelor, a lemnului și a ierbii, pescuitul excesiv, fabricile - toate acestea pun în pericol puii de animale nevinovate. 

Dar dacă v-aș spune că putem rezolva totul împreună? 

Imaginați-vă dacă am lucra cu toții împreună și am rezolva problema. Ar fi minunat, nu-i așa? Putem cu toții să aducem partea noastră de contribuție la scăderea temperaturilor și la salvarea animalelor din toată lumea.

ADVERTISING

Trebuie doar să ne informăm, să ne învățăm unii pe alții despre cum să fim mai responsabili față de mediu și să acționăm. Acum întrebarea este: Sunteți gata să trecem la acțiune? 

Articol scris de Filip, membru al Boardului Copiilor susținut de UNICEF


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇