Oradea, tot mai verde. Va avea un parc cu peste 15.000 de panouri solare

Oradea, tot mai verde. Va avea un parc cu peste 15.000 de panouri solare
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Consilierii locali din Oradea au votat miercuri studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul unui parc fotovoltaic, proiect care va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Centrala din Oradea va fi racordată la Sistemul Energetic Național, contribuind astfel la creșterea producției de electricitate provenită din surse regenerabile și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Proiectul prevede montarea a 15.168 de panouri fotovoltaice, având fiecare o putere instalată unitară de minimum 670 Wp, respectiv echipamentele electrice aferente și 5 posturi de transformare.

ADVERTISING

În cadrul investiției sunt prevăzute și lucrări conexe: executarea unui racord electric la Sistemul Energetic Național, amenajarea terenului, realizarea de alei și drumuri tehnologice în cadrul parcului, îngrădirea acestuia, sistem de iluminat, sistem de supraveghere video centralizat, instalație de legare la pământ și paratrăsnet.

Parcul fotovoltaic va putea fi gestionat de la distanță, fiind prevăzută în cadrul investiției montarea de echipamente pentru monitorizare și control de la distanță prin fibră optică/GSM.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Puterea totală instalată a panourilor fotovoltaice este estimată la minimum 10.162 MWp.

Valoarea totală a investiției este de 81.381.870,50 lei inclusiv TVA, din care 30.022.219,94 lei (45%) reprezintă cofinanțarea proiectului din fonduri europene, iar 51.359.650,56 lei (55%) va fi contribuția municipalității. Durata estimată de realizare este de 12 luni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇