Oamenii de știință au găsit o metodă de a feri albinele de efectul pesticidelor

Oamenii de știință au găsit o metodă de a feri albinele de efectul pesticidelor

Albinele, ca polenizatori, sunt considerate esențiale pentru păstrarea ecosistemelor naturale și chiar pentru supraviețuirea noastră. Dar ele au mult de suferit de pe urma pesticidelor pe care le folosim. Un grup de cercetători din Columbia a găsit însă o metodă de a le feri de efectul nociv al pesticidelor.

Oamenii de știință au anunțat că au creat un supliment alimentar care să protejeze albinele de efectul pesticidelor folosite în agricultură. În mod normal, acesta atacă sistemul nervos al albinelor, având efecte neurologice, informează Reuters.

ADVERTISING

Neurotoxinele folosite în agricultură afectează sistemul motor și memoria albinelor, efecte pe care suplimentul le elimină.

”Este o soluție nutrițională la problema pe care o au albinele expuse la pesticide. Alimentul le ajută să dezvolte o protecție împotriva pesticidelor”, a declarat Andre Riveros, profesor asociat la Universitatea Rosario, unul dintre cercetătorii care a lucrat la produsul ce promite să protejeze specia.

Formula cu care au fost hrănite pe rând albinele este bazată pe flavonoide, care sunt metaboliți eliminați de plante și sunt cunoscute pentru efectele benefice asupra sănătății.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇