O zi verde pentru România: 73% din consumul de energie a provenit din surse regenerabile

O zi verde pentru România: 73% din consumul de energie a provenit din surse regenerabile
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Marţi a fost o zi cu mult soare şi vânt, ceea ce a făcut să zbârnâie producția de energie eoliană și solară, care a acoperit jumătate din necesarul de consum al ţării. Dacă adăugăm şi ce a venit de la Hidroelectrica, 73% din consum a fost acoperit din surse verzi.

În fiecare oră, România a consumat aproximativ 6.300-6.400 MW, însă datele Transelectrica nu conţin informaţii şi de la prosumatori, care au produs şi ei vreo 500-700 de MW, aşa încât consumul real se ridică probabil la 7.000 MW, potrivit unor calcule făcute de Profit.ro.

ADVERTISING

La amiază, puterea venită din partea parcurilor solare înregistrate era de 923 MW, iar cea de energie eoliană, de 1.992 MW. Consumul orar se situa la 6.400 MW, ceea ce înseamnă că acesta era acoperit în proporție de 45,5% numai din cele două surse verzi. Dacă adăugăm și energia prosumatorilor, probabil că producția de energie solară și eoliană reprezenta peste 50% din consumul intern.

Cu puterea de 1.750 MW venită de la energia hidro, rezultă că 73% din consumul de la prânz provenea doar din surse regenerabile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Spre seară, producția de energie solară a scăzut treptat, însă cea de energie eoliană a crescut, ajungând la peste 2.100 MW.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇