Un pietruș inelat în Delta Dunării a făcut peste 8.000 km în 108 zile

Un pietruș inelat în Delta Dunării a făcut peste 8.000 km în 108 zile

Un pietruş care a fost inelat în august 2022 în Delta Dunării a fost fotografiat patru luni mai târziu în sudul Africii.

Cei peste 8.000 de kilometri străbătuţi în 108 zile reprezintă astfel cea mai lungă distanţă cunoscută până acum care a fost parcursă de o pasăre inelată de echipa de la Agigea Bird Observatory.

„Pietruşul (Arenaria interpres) inelat la final de august, anul trecut, în zona Sacalin, Delta Dunării, de către colegii de la Agigea Bird Observatory a fost fotografiat în sudul Africii, în Peninsula Luderitz din Namibia, în data de 17.12.2022.

ADVERTISING

Potrivit datelor, pasărea a străbătut nu mai puţin de 8.042 de kilometri în 108 zile.

Este cea mai lungă distanţă cunoscută până acum care a fost parcursă de o pasăre inelată de echipa de la Agigea Bird Observatory!

Pietruşul este o pasăre limicolă ce poate fi observată doar în pasaj în România. Îşi foloseşte ciocul pentru a răsturna pietrele sau iarba de mare în căutarea hranei", a informat, miercuri, Societatea Ornitologică Română, pe Facebook.

Agigea Bird Observatory a transmis, la rândul său, că în cadrul expediţiei desfăşurate în vara anului trecut în zona Sacalin au fost inelate mai multe exemplare de pietruş.

"Zilele trecute am primit excelenta veste că un exemplar de pietruş inelat de noi în data de 31.08.2022 a fost fotografiat în sudul Africii, în Peninsula Luderitz din Namibia, în data de 17.12.2022", a indicat Agigea Bird Observatory, pe aceeaşi reţea de socializare.

image-25
Foto: Facebook/Agigea Bird Observatory

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇