O nouă depăşire a limitelor de poluare în Bucureşti. Aer irespirabil, marţi seară

O nouă depăşire a limitelor de poluare în Bucureşti. Aer irespirabil, marţi seară

Marţi seara, Platforma pentru măsurarea calităţii aerului din Bucureşti aerlive.ro a înregistrat un nivel „foarte ridicat” al poluării în Capitală, în special în zonele Piaţa Sudului, Libertăţii şi Băneasa Nord.

Gradul de poluare a fost marţi seara de peste 100 ICA, indicele de calitate a aerului care arată concentraţii ridicate pentru PM2,5 (praf) şi PM10.

Cel mai ridicat grad de poluare a fost în cele trei zone menţionate Piaţa Sudului, Libertăţii şi Băneasa Nord, însă întreaga zonă centrală a Capitalei se apropia de valorile maxime: Universitate, Moşilor, Timpuri Noi, Camil Ressu.

ADVERTISING

PM reprezintă materii sub formă de particule (numite şi poluarea cu particule), un termen folosit pentru un amestec de particule solide şi picături lichide găsite în aer. Unele particule, cum ar fi praful, murdăria, funinginea sau fumul, sunt suficient de mari sau întunecate pentru a fi văzute cu ochiul liber. Altele sunt atât de mici încât pot fi detectate doar cu ajutorul unui microscop electronic.

???????? Fără vreo ocazie specială, fără inversiune sau presiune termică, ceață deasă sau trafic, senzorii #Aerlive.ro și cei...

Posted by Aerlive.ro on Tuesday, January 19, 2021

Expunerea pe termen lung la o concentraţie ridicată de pulberi poate cauza cancer şi moartea prematură, spun specialiştii.

ADVERTISING

Ultima poluare majoră în Capitală a avut lor în noaptea de Crăciun, când ONG-urile de mediu au atras atenţia că Nordul Bucureştiului a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ dacă este comparat cu media poluarii din 2019 din Bangladesh, cea mai poluată ţară din lume care a avut în 2019 un Indice de Calitate a Aerului de 165, iar Otopeni a atins nivelul de 173.

Ministrul Mediului ia măsuri, după ce au fost semnalate creșteri ale nivelului de poluare în anumite zone

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇