Bucureștenii au acces, în timp real, la informații despre calitatea aerului din oraș

Bucureștenii au acces, în timp real, la informații despre calitatea aerului din oraș
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a fost lansat site-ul infoaer.pmb.ro, unde bucureştenii au acces în timp real la informaţiile referitoare la calitatea aerului din oraş.

„Am lansat site-ul infoaer.pmb.ro. Acesta este primul pas al campaniei de comunicare şi conştientizare în domeniul calităţii aerului, pe care Primăria Capitalei o lansează pentru ca bucureştenii să aibă acces în timp real la informaţiile referitoare la calitatea aerului din oraş.

De asemenea, aici se regăsesc informaţiile privind strategiile, programele şi proiectele pe care le derulăm pentru îmbunătăţirea calităţii aerului”, a scris Nicuşor Dan, marţi, pe Facebook.

ADVERTISING

Edilul a explicat că, pe această platformă, cetăţenii pot consulta datele înregistrate de cei 44 de senzori pentru monitorizarea calităţii aerului, dar şi datele măsurate cu autolaboratorul PMB.

„Printre poluanţii măsuraţi se numără particulele în suspensie PM10, PM2,5 şi PM1, dioxidul de azot (NO2), ozonul (O3) şi hidrogenul sulfurat (H2S). Scopul acestor campanii de măsurări este de a identifica mai bine sursele de poluare, astfel încât Primăria Municipiului Bucureşti să stabilească cele mai eficiente măsuri de reducere a concentraţiilor de poluanţi din aer.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Senzorii au fost primiţi cu titlu gratuit, în cadrul Parteneriatului pentru oraşe sănătoase, prin protocolul încheiat cu Vital Strategies în anul 2022. Aceştia au fost amplasaţi în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în 44 de locaţii din întregul oraş, la spitale şi unităţi de învăţământ”, a completat Nicuşor Dan.

🟢 Am lansat site-ul infoaer.pmb.ro.Acesta este primul pas al campaniei de comunicare și conștientizare în domeniul...

Publicată de Nicușor Dan pe Marţi, 12 septembrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇