Nemţii care se recreează în natură în timpul lockdown-ului distrug pădurile

Nemţii care se recreează în natură în timpul lockdown-ului distrug pădurile

Persoanele din Germania care petrec mai mult timp în natură în timpul lunilor de lockdown asociat coronavirusului distrug pădurile ţării, a declarat luni un expert în mediu.

Creşterea considerabilă a numărului de excursionişti, a persoanelor care practică jogging-ul şi bicicliştilor în pădurile din Germania a afectat vieţuitoarele sălbatice şi habitatul acestora, a spus Christoph Schramm de la organizaţia Friends of the Earth Germany (BUND), relatează DPA.

Coşurile de gunoi din parcuri şi din zonele de agrement dau pe-afară de măşti de unică folosinţă şi ambalaje unidirecţionale din cauza restaurantelor închise, iar o mulţime de gunoi rămâne în natură”, a declarat Schramm.

Ciclismul pe teren accidentat a devenit de asemenea foarte popular, ceea ce a dus la crearea unor noi trasee, ilegale, cu precădere în pădurile din sud-vestul Germaniei.

”Traseele ilegale reprezintă o problemă specială pentru că de obicei nu se ţine cont de ariile şi habitatele protejate”, a spus el.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Ca urmare, natura este distrusă în continuare, iar habitatele animalelor sunt perturbate”, a adăugat reprezentantul organizaţiei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!