Iohannis a vizitat Parcul Văcărești de Ziua Pământului: Voi acorda protecția mea zonei. Sper să avem din ce în ce mai multe zone verzi și de acest tip

Iohannis a vizitat Parcul Văcărești de Ziua Pământului: Voi acorda protecția mea zonei. Sper să avem din ce în ce mai multe zone verzi și de acest tip

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, Parcul Natural Văcărești din Capitală, cu ocazia Zilei Pământului.

El s-a plimbat în așa numita Deltă Văcărești, iar la un moment dat s-a și urcat în punctul de observație:

Foto: Captură Digi24
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Când a ajuns în parc, preşedintele era singurul în tricou, dar spre încheierea vizitei, șeful statului îmbrăcase deja o geacă.

Klaus Iohannis a dat și declarații de presă, iar ulterior a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Șeful statului a spus că i s-a părut potrivită o vizită în Parcul Național Văcărești în această zi.

”Nu cred că spun un secret dacă afirm că pământul are nevoie de foarte multă protecție și asta implică nenumărate aspecte.

Zona aceasta a apărut mai degrabă întâmplător. A fost descoperită de câțiva entuziaști care au înființat o asociație și profit de ocazie să-i felicit pe acei entuziaști, pe care i-am întâlnit azi aici, și pe ceilalți membri din asociație, rangerii cu care am vorbit, fiindcă se ocupă de zonă.

A devenit o zonă foarte cunoscută în București și în toată țara. Este un parc sălbatic în ghilimele, este o zonă unde oricine dorește să ia contact cu natura poate s-o facă foarte ușor. Acest tip de parc sălbatic există de foarte mult timp în foarte multe orașe din lume. La noi încă este o zonă puțin explorată. De aceea, mă bucur că exemplul Văcărești merge mai departe”, a declarat Klaus Iohannis, joi, după vizită.

Va acorda protecție zonei

El a menționat că, pentru a sublinia importanța zonei, va acorda protecția sa și Înaltul Patronaj parcului.

”Sper ca exemplul să fie unul pozitiv și să avem din ce în ce mai multe zone verzi și de acest tip. Avem practic în toate orașele mari din România un deficit de zonă verde. Avem blocuri gri, alei betonate, foarte puține zone verzi. În ultimele decenii s-a studiat și s-a găsit că ele sunt vitale pentru o comunitate echilibrată”, a punctat liderul de stat.

În fine, el a mai spus că ar cam trebui ”intervenit pe legislație”, astfel încât ”să dăm mai multă atenție zonei”.

De menționat este că temperatura în București este de 16-17 grade Celsius.

Șeful statului mai are pe agenda publică astăzi o întrevedere cu miniştrii de Externe din Polonia şi Turcia. Întâlnirea e programată la ora 16:00, la Palatul Cotroceni.

Aceasta este o nouă ieșire publică a președintelui, după cea de ieri, când a vizitat centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați (județul Ilfov).

Ulterior, el a susținut și o declarație de presă, după învestirea noului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!