Infinity Train, trenul care poate merge continuu, cu zero emisii

Infinity Train, trenul care poate merge continuu, cu zero emisii

Viitorul, când vine vorba despre trenuri, îl reprezintă cele electrice, care se încarcă singure și merg cu zero emisii, e de părere compania minieră australiană Fortescue.

Aceasta a anunțat că deja lucrează la ”Infinity Train”, un tren care să se încarce atunci când coboară plin, după cum relatează IFL Science.

Concret, trenul are capacitatea de a-și încărca imensele baterii atunci când coboară, complet independent de orice surse externe de alimentare. Astfel, va avea energie la urcare și, de fapt, nu va rămâne deloc fără energie, putând merge, practic, încontinuu, de unde și numele.

ADVERTISING

„Regenerarea electricității în secțiunile în coborâre elimină necesitatea instalării unei infrastructuri de încărcare și generare a energiei. Acest fapt reprezintă o soluție eficientă pentru eliminarea motorinei și a emisiilor cauzate de operațiunile noastre”, a declarat Elizabeth Gaines, directorul companiei Fortescue.

„Infinity Train are capacitatea de a fi cea mai eficientă locomotivă cu baterie electrică din lume”, a mai spus aceasta. Compania pe care o reprezintă speră să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇