IKEA va vinde energie verde

IKEA va vinde energie verde

IKEA, cel mai mare producător de mobilă din lume, va vinde energie regenerabilă.

Bineînțeles, primele gospodării care se vor bucura de această opțiune sunt cele din Suedia, compania fiind suedeză. Acestea vor putea achiziționa energie începând din luna septembrie.

Ingka Group, proprietarul majorității magazinelor IKEA din întreaga lume, a precizat că gospodăriile vor putea cumpăra energie electrică regenerabilă la prețuri accesibile din parcurile solare și eoliene.

Consumul de energie va putea fi urmărit printr-o aplicație, potrivit Reuters.

ADVERTISING

Partenerul Ingka Svea Solar, care produce panouri solare pentru IKEA, va cumpăra electricitatea de la bursa nordică Nord Pool și o va revinde fără suprataxă.

Gospodăriile vor plăti o taxă lunară fixă ​​plus o rată variabilă, deci un fel de abonament lunar.

Cumpărătorii vor putea să-și urmărească singuri propria producție în aplicație și au posibilitatea să vândă înapoi surplusul de energie electrică.

„Vrem să facem electricitatea din surse regenerabile mai accesibilă și mai ieftină pentru toată lumea”, a menționat Jonas Carlehed, șef al departamentului de sustenabilitate de la IKEA Suedia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„IKEA vrea să construiască cea mai mare mișcare de energie regenerabilă împreună cu colegii de muncă, clienții și partenerii din întreaga lume, pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice împreună”, a conchis el.

Citește pe același subiect și:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇