Cine sunt finaliștii Premiilor Europene pentru Energie Durabilă - EUSEW 2024

Cine sunt finaliștii Premiilor Europene pentru Energie Durabilă - EUSEW 2024
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Publicul poate vota acum pentru cele mai bune proiecte europene de energie curată.

Nouă finaliști au fost anunțați pentru cele trei categorii ale Premiilor Europene pentru Energie Durabilă 2024 (Premiile EUSEW), o recunoaștere adusă persoanelor și proiectelor pentru inovația și eforturile depuse în eficiența energetică și regenerabilă.

Vor fi acordate premii la trei categorii: Inovație, Acțiune locală în Energie și Femei în Energie.

Câștigătorii vor fi desemnați prin votul online al publicului, deschis până la 2 iunie, și vor fi anunțați în cadrul ceremoniei Premiilor EUSEW de la Bruxelles, pe 11 iunie 2024.

ADVERTISING

Finaliștii Premiilor EUSEW 2024

Inovație

Premiul EUSEW pentru inovație recunoaște proiecte remarcabile, aflate în derulare sau recent finalizate, finanțate de UE, care arată o cale originală și inovatoare către tranziția la energie curată, precum și rezultate concrete.

Airborne Wind Energy (AWE) dezvoltă zmee pentru a exploata vântul mai puternic la altitudini mai mari, îmbunătățind eficiența și urmărind transformarea sectorului energiei regenerabile.

PHOTORAMA dezvoltă un model circular pentru îmbunătățirea reciclării panourilor fotovoltaice și recuperarea materiilor prime.

outPHit realizează proiecte de renovare eficiente energetic, urmând criterii stricte de reducere a emisiilor, de combatere a sărăciei energetice și de îmbunătățire a confortului și a calității aerului.

ADVERTISING

Acțiune locală în Energie

Acest premiu marchează acțiunile implementate în domeniul energiei durabile, conduse de un grup de cetățeni sau consumatori care contribuie la tranziția către energie curată la nivel comunitar sau local. Totodată, îi inspiră și îi motivează pe alții să pună în aplicare pași similari pentru o desfășurare la nivelul UE, având ca rezultat beneficii economice și de mediu.

Centrales Villageoises sunt cooperative locale din Franța care reunesc cetățeni, municipalități și întreprinderi pentru a dezvolta proiecte locale de energie regenerabilă.

AUSL Romagna, o agenție regională de asistență medicală din Italia, a dezvoltat o abordare cuprinzătoare a eficienței energetice în zeci de spitale și clădiri.

ADVERTISING

De Energiecentrale oferă un ghișeu unic pentru consiliere și sprijin în renovare pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor din orașul belgian Gent.

Femei în Energie

Premiul aduce o recunoaștere femeilor care conduc activități remarcabile care, dacă sunt repetate, ajută la avansarea tranziției la energia curată în Europa.

O atenție deosebită este acordată eforturilor de a promova agenda de integrare a perspectivei de gen și de a sprijini egalitatea de șanse în sectorul energetic.

Rita Gomes a făcut pionierat în utilizarea soluțiilor de energie regenerabilă integrate în obiectele de uz casnic în Portugalia.

Françoise Réfabert a dezvoltat o viziune inovatoare pentru asigurarea de finanțare accesibilă pentru renovarea energetică a locuințelor în Franța.

Karolina Attspodina, antreprenoare ucraineană din Berlin, aduce energie solară pe balconul tău cu truse de bricolaj ușoare.

Despre EUSEW 2024

Săptămâna europeană a energiei durabile (EUSEW), cel mai mare eveniment anual dedicat surselor regenerabile și utilizării eficiente a energiei din Europa, se desfășoară în perioada 11-13 iunie, cu tema „Soluții energetice net zero pentru o Europă competitivă”.

Evenimentul va reuni autoritățile publice, companiile private, ONG-urile și consumatorii pentru a promova inițiative de accelerare a decarbonizării prin tehnologii și soluții verzi către o tranziție echitabilă pentru oameni și afaceri competitive.

Înregistrările pentru participarea la fața locului la Bruxelles sunt acum deschise.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇