Cel mai curat aer din România e pe litoral, în județele Constanța și Tulcea

Cel mai curat aer din România e pe litoral, în județele Constanța și Tulcea

Constanța și Tulcea sunt județele cu cel mai curat aer din România, a anunțat Airly, compania care se ocupă cu monitorizarea calității aerului, cu 173 de senzori montați la noi în țară.

Cei cinci senzori amplasați pe litoralul românesc arată că regiunea stă mult mai bine decât restul țării.

”În medie, concentrațiile de PM în cele două județe menționate sunt cu 30% mai mici decât în restul țării. Interesant este faptul că, în lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanța și Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul țării”, se arată într-un comunicat al companiei remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Așadar, recomandările medicilor de tratamente cu aerosoli marini, mai ales pentru cei cu boli cardiovasculare și ale sistemului respirator, sunt susținute și de datele privind poluarea.

”Conform datelor analizate prin senzorii noștri, litoralul românesc este una dintre cele mai sigure regiuni din țară atunci când vine vorba de aer curat. E important să analizăm și calitatea aerului atunci când planificăm o vacanță sau o ieșire în aer liber, în natură”, spune Marcin Gnat, PR & Communication Manager Airly.

ADVERTISING

Un top al IQAir publicat în luna martie plasa România pe locul 15 în topul celor mai poluate state din Europa. Datele, care se referă la anul 2020, arătau că situația este gravă în București, Capitala ocupând poziţia 51 la nivel mondial .

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇