Administrația Apele Române susține că indicatorii de calitate ai lacului IOR sunt ”în jurul valorilor normale” (Video)

Administrația Apele Române susține că indicatorii de calitate ai lacului IOR sunt ”în jurul valorilor normale” (Video)
Foto: Facebook / Camelia Badea/Spotmedia.ro

Administraţia Naţională „Apele Române” susține că în cazul lacului IOR din București ”indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici şi biologici se situează în jurul valorilor normale” și anunță că a cerut Primăriei Sector 3 să monitorizeze situația.

Reacția vine după ce, de mai bine de o săptămână, locuitorii din sector au semnalat că apele lacului IOR au o culoare nefirească, roșiatică, și au cerut autorităților să afle care sunt cauzele.

Mai mult, o organizație de mediu susține că: ”Tot ce înseamnă fecale grosier și lichid s-au deversat și se deversează în continuare în lac. Trei surse trebuie verificate urgent!

ADVERTISING

Apa lacului IOR s-a înroșit. Garda de Mediu spune că un posibil poluator a fost identificat. Primăria încă analizează

Duminică după amiază, Administrația Apele Române a reacționat precizând că: ”Din analizele preliminare ale apei lacului IOR efectuate de către laboratorul nostru, indicatorii de calitate respectiv cei fizico-chimici și biologici se situează în jurul valorilor normale”.

”Aceste analize au fost solicitate în cadrul unui control coordonat de către Garda Naţională de Mediu care a fost sesizată cu privire la modificarea culorii apei lacului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lacul IOR se află în administrarea Primăriei Sectorului 3. Acesteia i s-a solicitat să continue monitorizarea calității apei, atât din punct de vedere bacteriologic, cât și al faunei acvatice, deși nu există mortalitate piscicolă. În funcție de rezultatele măsurilor de monitorizare impuse administratorului, vom reveni cu informații suplimentare”, se mai arată în comunicatul ANAR.

☢Din analizele preliminare ale apei lacului IOR efectuate de către laboratorul nostru, indicatorii de calitate respectiv...

Posted by Apele Române on Sunday, March 7, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇