7 state UE se opun împrumuturilor comune pentru industriile verzi

7 state UE se opun împrumuturilor comune pentru industriile verzi

Planurile Comisiei Europene de a crea noi surse de finanțare la nivel european pentru industriile verzi se confruntă cu o opoziție crescândă, șapte state UE respingând deschis ideea într-o scrisoare comună adresată Executivului UE.

Scrisoarea, din 26 ianuarie, a fost semnată de Cehia, Danemarca, Finlanda, Austria, Irlanda, Estonia și Slovacia și este adresată vicepreședintelui Comisiei Europene responsabil pentru Comerț, Valdis Dombrovskis, transmite Euractiv.

Germania,Olanda și Belgia, deși nu se numără printre semnatarii scrisorii, se opun, de asemenea, oricăror noi împrumuturi comune ale UE, extinzând și mai mult lista țărilor care ar putea vota împotriva unor astfel de planuri atunci când liderii UE se vor întâlni pentru a le discuta, în cadrul unui summit din 9-10 februarie.

ADVERTISING

Toate cele 10 țări spun că UE ar trebui să folosească fonduri deja aprobate în loc să caute surse suplimentare de finanțare.

Comisia, responsabilă pentru concurența loială în interiorul UE, consideră că sunt necesare noi fonduri pentru a uniformiza abilitățile țărilor mai sărace și mai bogate de a-și ajuta industriile în contextul concurenței puternice din China și din Statele Unite.

Citeşte mai departe despre Scrisoare: Șapte state UE se opun împrumuturilor comune pentru industriile verzi pe Curs de Guvernare

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇