Un imperiu distrus într-o secundă de o replică rasistă: Caricaturile Dilbert dispar din paginile ziarelor (Video)

Un imperiu distrus într-o secundă de o replică rasistă: Caricaturile Dilbert dispar din paginile ziarelor (Video)

Multe publicaţii americane, inclusiv Washington Post, au renunţat la caricaturile Dilbert, după ce creatorul acestora a făcut comentarii rasiste.

Potrivit BBC, într-un videoclip de pe YouTube, Scott Adams, care este alb, a spus că americanii de culoare fac parte dintr-un „grup de ură” şi că albii ar trebui să „scape dracului de ei”.

Scott Adams says I'm done with black people



Adams, în vârstă de 65 de ani, a recunoscut ulterior că toată cariera lui a fost distrusă. El a spus că cea mai mare parte a veniturilor lui va dispărea până săptămâna viitoare.

ADVERTISING

Dilbert a fost un pilon al paginilor amuzante ale ziarelor americane şi prezintă un funcţionar şi un câine care vorbeşte și care, împreună, urmăresc cultura din corporaţii.

Printre instituţiile media care au renunţat la caricaturile Dilbert se numără reţeaua USA Today, care operează zeci de ziare, şi Los Angeles Times.

Washington Post a afirmat că remarcile lui Adams au promovat segregarea.

Comentariile sale au fost făcute ca răspuns la un sondaj în care oamenii au fost rugaţi să fie de acord sau să nu fie de acord cu expresia: "Este în regulă să fii alb". Expresia a apărut în 2017 ca o campanie de trolling şi de atunci a fost folosită de supremaţia albilor.

ADVERTISING

Potrivit sondajului, 53% dintre respondenţii de culoare au fost de acord cu afirmaţia, dar 26% nu au fost de acord, iar alţii nu erau siguri.

Adams a spus că cei care nu au fost de acord sunt un "grup de ură".

"Pe baza modului în care merg lucrurile în prezent, cel mai bun sfat pe care l-aş da oamenilor albi este să scape dracului de oamenii de culoare… pentru că nu există nicio soluţie”, a afirmat el.

Darrin Bell, un desenator negru câştigător al Premiului Pulitzer, l-a descris pe Adams drept o ruşine.

ADVERTISING

Dilbert - care este scris şi ilustrat de Adams - a fost publicat pentru prima dată în 1989. A dat naştere unui imperiu media, incluzând cărţi, un joc video şi un serial animat de televiziune.

În 1997, Adams a primit premiul Rubin al Societăţii Naţionale a Caricaturiştilor, cea mai mare distincţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇