Fenomene meteo extreme: Zăpadă, viscol și frig în însorita Californie (Video)

Fenomene meteo extreme: Zăpadă, viscol și frig în însorita Californie (Video)

Vreme neașteptată în mai multe zone din California, unde s-au înregistrat ninsoare, frig și vânt puternic, fenomene meteo rar întâlnite aici. Aproape un milion de locuințe au rămas fără electricitate, după furtunile din ultimele zile. Los Angeles se află la prima avertizare de viscol din ultimele trei decenii, San Francisco a doborât un record de temperatură din ultimii 132 de ani, iar emblematicul semn Hollywood a fost parțial acoperit de zăpadă.

Ninsoarea este un fenomen foarte rar în regiune. Acum, a nins la la Los Angeles, iar zăpada a acoperit parțial emblematicul semn Hollywood, informează BBC. Los Angeles, renumit pentru palmierii săi și bulevardele însorite, se află sub prima avertizare de viscol din ultimele trei decenii.

Furtuna este una dintre cele mai puternice care a lovit statul.

ADVERTISING

Furtunile au lăsat în beznă aproape un milion de proprietăți de la o coastă la alta, iar principala autostradă de pe Coasta de Vest, Interstate 5, a fost parțial închisă la sud de granița cu Oregon.

Au fost închise plajele dar şi parcul Yosemite.

Zăpada a acoperit mai multe podgorii, în timp ce în alte zone autoritățile avertizează că există riscul producerii unor inundații. În zonele montane stratul de zăpadă ar putea trece de 2 metri.

Ninsori au căzut și în deșertul Mojave și în Valea Santa Clarita.

ADVERTISING

La San Francisco a fost doborât un record de 132 de ani de temperatură minimă. Termometrul a arătat 4 grade Celsius vineri dimineață.

În cel mai recent buletin meteo, Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a avertizat cu privire la ploi abundente şi furtuni în sudul Californiei.

Zeci de milioane de locuitori din California se află în zone vizate de avertizări de viscol, vânt și inundații. Până în prezent, nu au existat rapoarte privind decese sau răniri cauzate de furtună.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇