Cât va costa în plus Netflix, în primele țări UE în care se limitează partajarea parolelor

Cât va costa în plus Netflix, în primele țări UE în care se limitează partajarea parolelor

Netflix va limita împărțirea parolelor în alte patru state: Portugalia, Spania, Canada și Noua Zeelandă. Abonații din aceste țări vor trebui să-și stabilească „o locație principală” pentru contul lor și vor putea adăuga două profile pentru utilizatorii care nu locuiesc la adresa respectivă, anunță CNBC.

Clienții din aceste țări vor trebui să plătească o taxă lunară dacă vor dori ca prietenii sau alți membri ai familiei să folosească aceeași parolă fără să se aboneze:

  • 5,99 euro în Spania
  • 3,99 euro în Portugalia
  • 7,99 dolari canadieni (5,96 USD) în Canada
  • 7,99 dolari neozeelandezi (5,09 USD) în Noua Zeelandă
ADVERTISING

Noul sistem va fi introdus prin afișarea unei noi pagini de acces și dispozitive acceptate care le vor permite utilizatorilor să-și gestioneze abonamentul. Dacă un cont are mai mulți utilizatori din afara locuinței decât limita admisă, abonatul va putea să transfere profilele în plus pe un alt cont ca să nu plătească în plus. Profilele transferate își vor păstra toate recomandările salvate și istoricul vizualizărilor de pe contul inițial.

Dacă abonatul are un singur cont și dorește să păstreze mai mult de doi utilizatori din afara locuinței sale, atunci va trebui să plătească în plus.

ADVERTISING

Netflix va introduce noul sistem în mai multe țări înainte de a-l aplica în Statele Unite în luna martie. Primele teste au început în Costa Rica, Chile și Peru. În Costa Rica, taxa este de 2,99 dolari pe lună.

Compania a anunțat că intenționează să revizuiască și să perfecționeze noua pagină de gestionare a contului pe baza feedback-ului utilizatorilor.

La începutul acestei luni, Netflix a prezentat din greșeală un set de noi reguli pentru împiedicarea împărțirii conturilor. Compania a șters pagina care conținea informațiile și a precizat că acestea nu erau definitivate.

ADVERTISING

Potrivit Netflix, peste 100 de milioane de gospodării partajează parolele. Platforma de streaming cu 230 de milioane de abonați la nivel mondial a anunțat în ianuarie că împărțirea conturilor îi subminează capacitatea pe termen lung de a investi și de a îmbunătăți serviciul.

Compania a început anul trecut să-i determine pe cei care partajează conturi să renunțe la această practică, permițându-le utilizatorilor să transfere profiluri dintr-un cont în altul.

În noiembrie, Netflix a introdus un abonament mai ieftin, cu reclame, în 12 țări, printre care mai multe state europene, Marea Britanie și Statele Unite.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇