Netflix a dezvăluit din greșeală cum va ataca partajarea parolelor și spune că noile reguli de acces nu sunt gata

Netflix a dezvăluit din greșeală cum va ataca partajarea parolelor și spune că noile reguli de acces nu sunt gata

După ce a publicat un set de noi reguli pentru împiedicarea împărțirii conturilor, Netflix a șters pagina care conținea informațiile și spune acum că acestea nu au fost încă definitivate. Sunt șanse mari, însă, ca ele să fie extinse în toată lumea.

Netflix susține acum că regulile testate în Chile, Peru și Costa Rica au fost postate accidental, miercuri, pe paginile centrului său de ajutor, inclusiv în SUA, dar de atunci au fost eliminate, relatează The Guardian.

Precizările companiei survin după ce The Streamable a publicat un articol despre modul în care serviciul va implementa noi reguli pentru limitarea partajării parolelor.

ADVERTISING

"Pentru scurt timp, ieri, un articol din centrul de ajutor conținând informații care sunt aplicabile doar în Chile, Costa Rica și Peru a apărut și în alte țări. De atunci l-am actualizat", a transmis compania.

Netflix testează de anul trecut "partajarea contra cost" a conturilor în aceste trei țări din America Latină, unde un abonat poate plăti în plus pentru accesul unei persoane care nu locuiește la aceeași adresă. În Costa Rica această taxă este de 2,99 dolari pe lună.

Pentru a se asigura că un cont nu este folosit în afara locuinței în care este înregistrat abonatul, opțiunea experimentală impune ca utilizatorii să-și conecteze dispozitivul de pe care intră pe Netflix - televizor, telefon mobil sau tabletă - la rețeaua de Wi-Fi din locuință, să deschidă aplicația Netflix și să acceseze conținutul cel puțin o dată la fiecare 31 de zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Netflix va considera că dispozitivele folosite pe un cont sunt de încredere dacă se conectează în mod regulat la rețeaua Wi-Fi a locuinței titularului. Așadar, poți să intri fără probleme pe Netflix de pe telefonul mobil sau laptop în afara locuinței, dacă accesezi serviciul cu ele, de acasă, cel puțin o dată la fiecare 31 de zile.

Însă dacă un dispozitiv din afara adresei abonatului se conectează sau e folosit constant, Netflix va solicita verificarea acestuia înainte de a permite accesul. Compania va trimite un link pe adresa de email sau către numărul de telefon declarate de titularul abonamentului, cu un cod din patru caractere, care trebuie introdus în dispozitivul verificat în mai puțin de 15 minute.

ADVERTISING

Procedura este valabilă și pentru cei care dețin abonamentul, dacă sunt plecați mai mult timp de acasă, de exemplu, dacă vor să intre pe Netflix în timp ce călătoresc.

Utilizatorii care se conectează din afara locuinței celui care deține abonamentul vor trebui să plătească pentru a-și face un cont propriu sau titularul abonamentului va achita o sumă în plus pentru cel cu care împarte parola.

Deși Netflix nu și-a dezvăluit încă oficial planurile pentru împiedicarea partajării conturilor, testul din Chile, Peru și Costa Rica este cel mai clar indiciu că platforma va avea o abordare asemănătoare și în celelalte piețe.

"Pe măsură ce lansăm partajarea plătită, membrii din multe țări vor avea opțiunea de a plăti suplimentar dacă doresc să împartă Netflix cu persoane cu care nu locuiesc", a transmis compania.

Platforma de streaming care are 230 de milioane de abonați la nivel mondial a anunțat luna trecută că împărțirea conturilor îi subminează capacitatea pe termen lung de a investi și de a îmbunătăți serviciul. Potrivit companiei, peste 100 de milioane de gospodării partajează parolele, iar în primele trei luni ale acestui an este de așteptat să introducă partajarea contra cost și în alte țări.

Netflix se confruntă cu o competiție tot mai acerbă a altor furnizori de conținut streaming, precum Disney+ și Amazon Prime, pe fondul scăderii veniturilor din cauza creșterii costului vieții, și caută acum noi moduri de a schimba această tendință și de a-și crește încasările.

Compania a început anul trecut să-i determine pe cei care partajează conturi să renunțe la această practică, permițându-le utilizatorilor să transfere profiluri dintr-un cont în altul.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇