Fenomenul Meghan: Celebrul Piers Morgan și-a pierdut emisiunea TV, după ce a criticat-o dur pe actriţa-ducesă

Fenomenul Meghan: Celebrul Piers Morgan și-a pierdut emisiunea TV, după ce a criticat-o dur pe actriţa-ducesă

Un celebru jurnalist britanic de televiziune, Piers Morgan, va părăsi emisiunea pe care o prezintă, „Good Morning Britain”, după ce a criticat-o vehement pe Meghan Markle într-o ediţie a acestui show matinal.

Acest lucru a provocat un val de plângeri din partea telespectatorilor, au anunţat marţi reprezentanţii postului ITV.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„În urma discuţiilor cu ITV, Piers Morgan a decis că a sosit timpul să părăsească ‘Good Morning Britain'”, au anunţat reprezentanţii acestui post TV, adăugând într-un comunicat că au acceptat decizia jurnalistului.

Luni, după ce ITV a difuzat fragmente din interviul acordat de Meghan jurnalistei americane Oprah Winfrey, în care soţia prinţului Harry a afirmat că s-a gândit la sinucidere şi s-a plâns că nu a primit niciun ajutor din partea casei regale britanice, Piers Morgan a criticat-o vehement pe ducesa de Sussex şi a spus că se îndoieşte de veridicitatea afirmaţiilor acesteia.

Meghan Markle susţine că a avut gânduri sinucigaşe, iar ducesa de Cambridge a făcut-o să plângă. Detaliile apar în interviul acordat lui Oprah Winfrey

„Îmi pare rău, dar nu cred niciun cuvânt din ceea ce spune. Nu aş crede-o nici dacă mi-ar citi buletinul meteo”, a adăugat Piers Morgan.

OFCOM, autoritatea cu rol de reglementare a mass-media britanice, a anunţat marţi că a deschis o anchetă în urma declaraţiilor făcute de Piers Morgan. OFCOM a adăugat că a primit din partea telespectatorilor britanici peste 41.000 de plângeri care vizau acea emisiune TV.

Declaraţiile făcute de Piers Morgan au fost criticate şi de o asociaţie care militează pentru protejarea sănătăţii mintale, Mind.

„Este esenţial ca oamenii, atunci când cer sprijin sau vorbesc public despre problemele lor de sănătate mintală, să fie trataţi cu demnitate, respect şi empatie”, au reacţionat reprezentanţii asociaţiei Mind, într-un mesaj publicat pe Twitter.

S-a certat cu colegul său de emisiune

În cadrul emisiunii sale de marţi, celebrul prezentator britanic a revenit asupra declaraţiilor sale de luni şi a explicat că are „în continuare îngrijorări serioase legate veridicitatea multora dintre lucrurile spuse de ea (Meghan – n.red.)”, recunoscând însă că sănătatea mintală şi sinuciderea sunt „chestiuni foarte grave, care ar trebui să fie luate foarte în serios”.

În aceeaşi emisiune, colegul său Alex Beresford l-a acuzat că este „diabolic” şi că „a continuat să o demoleze pe Meghan”, afirmaţie care l-a făcut pe Piers Morgan să părăsească în trombă platoul.

Confesiunile explozive făcute de ducele şi ducesa de Sussex în faţa jurnalistei Oprah Winfrey, difuzate duminică seară în Statele Unite, au provocat dezbateri aprinse în Regatul Unit.

Regina Elisabeta a II-a i-a asigurat marţi pe prinţul Harry şi pe soţia acestuia de afecţiunea pe care le-o poartă şi a promis că va analiza „în privat” acuzaţiile de rasism lansate de fostul cuplu princiar.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖